Draaimechanisme / scharnier taatsdeur
afwerking tot in detail

Alle scharniersystemen worden in de deur geplaatst. Ze zijn daarom toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie.
Dankzij de verwerking van het scharnier in de deur is ook vloerverwarming geen enkel probleem.
De bodemplaat hoeft slechts enkele millimeters in de vloer bevestigd te worden.

Frits Jurgens

Het innovatieve taatsdeursysteem van Frits Jurgens vervolmaakt uw stalen deur. De scharnieren zorgen ervoor dat openen van deur vederlicht voelt. Bovendien heeft het een gepatenteerd softclose systeem, waardoor sluiten fluisterzacht gebeurt. De scharnieren zorgen voor een draaibaarheid van180 graden. De hydraulische openingsdemping en de softclose sluitdemping zijn gelijktijdig instelbaar. De hydraulische openingsdemping zorgt ervoor dat de taatsdeur wordt afgeremd wanneer deze de 70 graden bereikt. Hierdoor wordt de muur niet geraakt.

De deuren zijn zelfsluitend vanaf -125 graden en +125 graden en hebben een vastzetstand op 0 graden, 90 graden en -90 graden. Het Frits Jurgens systeem is toepasbaar in elke situatie: met of zonder deurkozijn. De bodemplaat bestaat uit één stuk, waardoor hij naadloos is. Het systeem beschikt dus ook over een perfecte afwerking. Scharnieren van Frits Jurgens zijn een Nederlands product, maar ze zijn wereldwijd bekend in het hogere segment. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleuren: zwart of rvs en in twee vormen: rond of vierkant.

Plafondplaat

De plafondplaat wordt in het plafond bevestigd. De pen van de bovenspeun past perfect in het gat van de plafondplaat. De plafondplaat is beschikbaar in RVS en zwart in de rechthoekige versie.

Bovenspeun

De bovenspeun is geïntegreerd in de bovenkant van de deur en gebruikt een zogenaamde pinhole verbinding. De pen in de bovenspeun wordt uitgedraaid en valt zo in het gat van de plafondplaat.

System M

FritsJurgens’ zelfsluitende taatsscharnier System M wordt geïntegreerd in de onderkant van de deur. De pen in het systeem valt in het gat van de vloerplaat.

Vloerplaat

De vloerplaat is beschikbaar in twee afwerkingen en vormen. Er zijn een ronde en een rechthoekige versie beschikbaar in RVS en zwart. De vloerplaten van FritsJurgens zijn gemaakt van massief gehard staal (RVS 420) en daardoor volledig krasbestendig.

sluitsnelheid instelbaar

180° draaibaar

vastzetstand op 0°, 90° en -90°

zelfsluitend vanaf -125° en +125°

instelbare sluitdemping (softclose)

instelbare openingsdemping

ook in combinatie met deurkozijnen

gepatenteerd systeem

Nederlands product

naadloze afwerking

diverse uitvoeringen: rvs rond, rvs vierkant, zwart rond, zwart vierkant

Standaard scharnieren

Standaard worden onze stalen deuren geleverd met een Argenta Pivotica Pro scharnier. Dankzij dit scharnier kan de deur in beide richtingen geopend worden tot 150 graden. De stalen deur heeft een vasthoudstand op – 90 graden en + 90 graden. Verder beschikt het systeem over een actieve demping met 2 snelheden en heeft het een regelbaar bodemplaatje. Dankzij de actieve sluitdemping komt de deur bij het sluiten steeds perfect tot het nulpunt.

Op zoek
naar maatwerk?